Gloeibougie Lombardini

Gloeibougie Lombardini
Gloeibougie Lombardini

Gloeibougie Lombardini

Artikelnummer

95.4085C 

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 19,95
Prijs per stuk inclusief BTW

 

Aantal: 
Bestellen

Voor een betrouwbare koude start, vooral bij lage buitentemperaturen, zijn dieselmotoren op de hulp van gloeibougies aangewezen.

De reden: Bij de start zijn de cilinders en de motor sterk afgekoeld. Ze onttrekken nog eens extra energie aan de toch al koude omgevingslucht. Alleen door de lucht te verdichten wordt de temperatuur die noodzakelijk is voor een zelfontsteking, niet meer bereikt.

Nu komt de gloeibougie aan bod. De bougie is in de cilinderkop vastgeschroefd. De gloeibuis van de bougie komt tot in de verbrandingsruimte en wordt verhit, zodra er stroom doorheen vloeit. Afhankelijk van de gloeibougie tot meer dan 1000 °C. Zo wordt ook de verbrandingsruimte verhit. Dit proces vindt voor de eigenlijke start van de motor plaats en wordt "voorgloeien" genoemd.

Bij het voorgloeien vloeit er in het begin stroom via de aansluitbout en de regelspiraal naar de verwarmingsspiraal die snel verhit wordt en de staafpunt doet gloeien. De gloeipunt wordt, afhankelijk van het motortype, in een verschillend tempo verhit. Daardoor wordt de temperatuur van de regelspiraal die door de stroom al verhit wordt, nog eens extra verhoogd. Als gevolg daarvan stijgt de elektrische weerstand van de spiraal, de stroom wordt in zoverre verminderd, dat de gloeistaaf niet beschadigd kan raken.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Telefoon 0316820368
WhatsApp 0657726342