Remblokken Aixam
Remblokken voor 30mm

Remblokken voor 30mm In sommige gevallen ook remblokken achter voor een Microcar MC1

Artikelnummer

200125 

Standaard levertijd

5 Werkdagen

€ 15,95
Prijs per paar inclusief BTW

 

Aantal: 
BestellenWat zijn remblokken

Een remblok is een metalen plaat waarop frictiemateriaal / voeringmateriaal verlijmd is. De remblokken worden vastgehouden door het remzadel en ingedrukt door de remzuiger(s). Vaak zijn de blokken en de dikte van de remblokken door de velg heen te zien.

Hoe werken remblokken

Remblokken zetten kinetische energie om in thermische energie ofwel remblokken zetten beweging om in warmte. De zuiger(s) in het remzadel of remklauw klemmen de remblokken vast op de remschijf. Het frictiemateriaal heeft een hoge wrijvingscoefficiënt = is stroef op het metaal van de schijf en deze gaat afremmen. Hierbij ontwikkeld zich veel warmte, de temperatuur kan bij zware belasting oplopen tot 600 graden. Remblokken moeten dus ook goed bestand zijn tegen warmte en deze goed geleiden om de warmte af te voeren.

Waaraan zijn kapotte remblokken te herkennen

Kapotte of versleten remblokken zijn bij weinig tot geen brommobielen te herkennen door een dashboard melding, dit werkt via de slijtageindicator. Dit gebeurd veelal bij auto's. De slijtageindicator maakt zodra het voeringmateriaal te dun wordt massa met de remschijf en de boordcomputer vertaald dit naar een melding. Helaas zijn niet alle brommobielen hiervan voorzien, dan is een visuele inspectie nodig om de remblokken te controleren. Zijn er geen remprobelen maar is dit puur een controle van voeringdikte kan de vakman dit meestal door het wiel zien met behulp van een zaklantaarn. Wel is het hierbij zaak ook goed naar de binnenste blokken te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

BROMMOBIELWEB shop

Zuidermarkweg 2,7037 DD Beek T: 0316-82 03 68 M: 06-57 72 63 42 F: 0316-53 15 47 E: info@brommobielweb.nl
Volg ons ook op Facebook/brommobielweb voor actuele aanbiedingen.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.