Aixam is een Franse autofabrikant, gevestigd in Aix-les-Bains. Het bedrijf werd in 1983 opgericht om brommobielen te bouwen in de fabriek van Arola. In 1992 werd begonnen met de productie van een serie auto's met normale afmetingen.

Tegenwoordig bouwt het bedrijf de Aixam City, City S, Crossline, GTO en Crossover. De Crossover is de grootste brommobiel op de markt. De Crossline is door de ANWB gekozen als Testkampioen. Alle Aixams zijn uitgerust met een 479 cc 2-cilinder in lijn dieselmotor van Kubota met een maximaal vermogen van 6 kW (8,15 pk).


Naast de personenwagens levert het bedrijf ook de Aixam Pro D-Truck, in Pick-up of Van, zowel in diesel- als in elektrische uitvoering. Deze is de opvolger van de Mega Multitruck en was zowel in type 400 als in type 600 verkrijgbaar. Voor type 600 was echter een rijbewijs B nodig, omdat dit type een 600 cc motor bezat met 15 pk, waardoor de maximum snelheid lag op 80 km/h.
Aixam is Europa's grootste producent van autorijbewijsvrije voertuigen.

Aixam produceert ook elektrische brommobielen die een bereik hebben van 80 – 130 km, ze kunnen in 3,5 uur opgeladen worden via het standaard 220 V stopcontact.
Sinds maart 2010 is voor de brommobiel het
Rijbewijs AM4 (theorie en praktijk) nodig.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.